KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: Ana Zibar, 01.08.2018.

Najbolji trikovi za sprečavanje znojenja


Iako prirodno, pojačano znojenje može biti vrlo neugodan problem. Kako mu doskočiti?


Za vrijeme ljetnih vrućina potpuno je normalno da se tijelo pojačano znoji, no nekim osobama pojačano znojenje predstavlja neugodnu pojavu koja im narušava svakodnevicu. 

Ako ste i vi jedna od tih osoba kojoj je zbog pojačanog znojenja narušeno samopouzdanje, donosim vam nekoliko prirodnih trikova koji mogu pomoći riješiti taj problem. 

 

Zeleni čaj

Čaj od kadulje ili zeleni čaj vam mogu pomoći da se znojite manje, a možete se i namazati ispod pazuha kako bi spriječili nastajanje mrlja na odjeći. 

Isto tako vam može pomoći i jabučni ocat koji djeluje kao prirodni dezodorans jer uništava sve bakterije koje se nalaze pod pazuhom. 

 

Jabučni ocat

Dovoljno je da jabučnim octom prebrišete pazuhe i vaš prolem neugodnog mirisa od znoja bit će u potpunosti riješen.

Higijenski dnevni ulošci koji se koriste kod mensturacija su najjednostavnija metoda, a najbolje je da izaberete što tanje. 

 

Higijenski ulošci

Jednostavno izvrnite majicu i pod pazuhe zalijepite uložak. Na taj način će se stvoriti barijera koja će spriječiti fleke i znoj po majici. 

Tanki ulošci neće se primijetiti izvana, a imaju sjajnu moć upijanja. Ulošci će upiti znoj, a majicu i kožu će ostaviti suhima. 

 

Ulje crnog kima

Ulje crnog kima je tvar koja se dobije cijeđenjem indijskog kima, a odlično djeluje kod gljivičnih bolesti i protiv bakterija. Isto tako može pomoći i kod pretjeranog znojenja, a savjetuje se da se namažete ovim uljem od prstiju do ramena i naravno ne zaboravite na mjesto ispod pazuha.

 

Kontrolirati znojenje možete i uz pomoć redovitog konzumiranja soka od rajčice. Sok od rajčice će vas ugodno osvježiti, a neki od sastojaka će osigurati da se znojite znatno manje nego inače. 

 

Koju god od navedenih metoda koristili dezodorans morate uvijek koristiti nakon tuširanja. Jedino na taj način će vam pore biti slobodne, a koža čista. Tako će vam koža bolje disati za vrijeme vrućina. 

 

Vaša Ana

 

 

 

Ana Zibar