KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: Đurđica Marković, 10.10.2016.

5 stvari koje ću učiniti za sebe ovog listopada


Planiranje obaveza već mi je u krvi, planirati kako da si ugodim, tek učim


Nemam pojma od kada zapisujem sve svoje obaveze. Od spiskova za tjedni shopping preko jelovnika za radni dio tjedna do svih mogućih sastanaka, prezentacija, privatnih i poslovnih zadataka, ciljeva. No, posve točno znam kada sam počela zapisivati i planirati stvari koje nemaju baš nikakve veze s poslom, i koje želim baš onako, samo za sebe: nakon ovoljetne havarije koja je završila polomljenom rukom i nagnječenim rebrima.

Iako još uvijek nije nestala moja sklonost da sebe, svoje potrebe i želje ostavim pri dnu svih spiskova koje radim, popravljam se. Moja prva lista je tu, vi procjenite jesu li mi želje vanzemaljske ili sasvim, sasvim obične. Ako se pitate zašto uopće zapisivati tako obične stvari, odgovor je jednostavan: da bih za njih našla vremena.

Pa evo što se je našlo na mom spisku listopadskih želja:

Odlazak u kino

Na repertoaru kina Europa je film „Marguarite“, temeljen na istinitoj priči o američkoj divi Florence Foster Jenkins, pjevačici čija je strast za glazbom višestruko nadmašivala njezine glasovne sposobnosti, ali koju ništa nije moglo pokolebati u tome da slijedi svoje snove.

Radnja filma vodi nas u okolicu Pariza, na početak Zlatnih dvadesetih, točnije u 1921. godinu. U dvorcu Marguerite Dumont održava se zabava na kojoj se, kao i svake godine, okuplja skupina zaljubljenika u glazbu. O Marguerite nitko ne zna mnogo, osim činjenice da je imućna i da je čitav život podredila svojoj strasti: glazbi. Ona, naime, obožava pjevati, ali nema sluha...

Glumica Catherine Frot koja glumi Foserovu, za ovu je glumačku izvedbu nagrađena Césarom.Subotnje wellness popodne

Vikendom volim otići na izlet. Mjesto kao stvoreno za izlete u hladnijem dijelu godine je Tuhelj . Obožavam saune, a u Tuhelju se zaista ima što izabrati: od bioniziranog sauniranja kristalima, kromo terapije i sauniranja u čak četiri finske saune, preko sauniranja u panoramskoj sauni, u blatnim, slanim i duplim parnim saunama... najveći je to centar sauna u Hrvatskoj, a uz saune tu su i ledena jama, kneipp staza, jacuzzii, hladni bazen, Laconiuim, wellness bar, terasa za sunčanje i odmaranje, skrivena nudistička terasa ...
Iako nisam luda za plivanjem u bazenu, toploj vodi ne mogu odoljeti, a plivanje u vanjskom bazenu, pod zvijezdama, šlag je na jagodama.Večer za nas dvoje

U moje planove ulazi i jedna romantična večer za nas dvoje. Kod kuće, uz večericu i svijeće, Johnny Casha i čašu dobrog vina. Bez kuhanja, tek uz platu dobrog pršuta i sira, pokoju maslinu ... I još ponešto, no to ću zadržati za sebe.Ženska večer

Neki dan smo se Ines i ja složile da nam nedostaju male ženske večeri. Da pozovemo žensku ekipu, nađemo se, pustimo si odabrani film, a onda uz njen fenomenalni liker od višnje, ili kokice i vino, pričamo, i pričamo, i smijemo se dugo i glasno, radosno, poput djevojčica što još uvijek u nama žive. I odluka je pala: zovemo ekipu, gledamo Vrag nosi Pradu, i ogovaramo šefice i/ili zaposlenice!Dobar koktel za kraj mjeseca

Posljednjeg dana listopada čestitat ću si sve što sam napravila, i oprostiti si sve što nisam, uz jedan dobar koktel. Kad je riječ o koktelima, svi se slažu da je Joe's bar hotela Arcotel Allegra Zagreb, nenadmašan! Moj favorit je Negroni - mix Broker's džina, Martinija Rosso i Camparija, ukrašen suhim kolutom naranče ili njenom koricom.Dark 'n' Stormy, The Last Word, French 75, El Presidente, Hanky Panky... samo su neka imena s koktel karte hotela ARCOTEL Allegra, mjesta na kom ćete doživjeti sasvim drukčije iskustvo ispijanja koktela, neke nove i nikad kušane okuse, te saznati priče koje stoje iza svakog pojedinog koktela.

Ah da! Osim ovih pet stvari, povremeno ću si priuštiti ove gumene medvjediće s naslovnice. Jer ja to zaslužujem!

Što ćete vi učiniti za sebe ovog listopada?

Đurđica Marković

Đurđica Marković zaljubljenica je u putovanja, dobru knjigu i glazbu, trajno fascinirana ljudima, njihovim odnosima i komunikacijom. Vječno je gladna znanja, zbog čega stalno nešto istražuje i uči.

Mama je jednoj divnoj djevojci i jednom divnom mladiću te životna suputnica jednom goniču zmajeva uz kojeg je zavoljela kišno nebo, oblake i vremensku prognozu, a zahvaljujuć tome i postala urednica meteorološkog portala meteo-info.

Ova vječna pozitivka inicijatorica je i predsjednica Kluba crvenih cipela, poslovne networking platforme za žene, čija je zadaća povezivanje žena, osnaživanje njihove osobnosti, karijere, poduzetništva i stvaralaštva općenito, te ugodno druženje.

Od kako zna za sebe, u potrazi je za svojom najboljom verzijom, a u toj potrazi nerijetko pomaže i drugima.

Kad ne radi, druži se s dragim ljudima, čita uz glazbu, ponekad i čašu vina, a kad joj to prilike dozvoljavaju, i putuje.

Obožava stvarati vlastitim rukama, pa povremeno šiva i plete, a češće sadi na svom balkonu. U posljednje vrijeme ponovo i piše.